Recept på ingefärsshot

Varför ingefära? Ingefäran är en rot med många läkande egenskaper och hälsofördelar. 

Ingefäran är bland annat antiinflammatorisk, smärtlindrande, bra för hjärta och kärl samt rik på vitaminer och mineraler.

Jag shotar ingefäran under hösten och vintern för att stärka immunförsvaret, öka blodcirkulationen så att jag håller värmen bättre samt för att stötta min lever. Ingefäran stimulerar nämligen kroppen till att producera mer galla vilket underlättar fettspjälkningen, som i sin tur påverka kolesterolvärdet, genom att sänka det onda  LDL kolesterolet. 

Att göra ingefärsshotar som räcker hela veckan tar mindre än fem minuter och kommer att boosta din hälsa på ett effektivt sätt. Så här gör jag: 

INGEFÄRSSHOT 2,5 liter

2,5 liter vatten

2 st ekologiska citroner

5-7 cm ekologisk ingefära

2 msk ekologisk gurkmeja

en nypa cayenne peppar alt. svart peppar

1 msk honung

Gör så här: 

Pressa citronerna och riv ingefäran smått. Häll vattnet i en kastrull, tillsätt ingefäran/citronsaften och sjud på svag värme. OBS! det får ej börja koka för att inte förlora näringsämnen. Tillsätt gurkmeja och peppar. Blanda. Ta från plattan och låt svalna. Tillsätt honung. Blanda, sila över i flaska. Klart! Ställ i kylen och drick varje morgon på tom mage. Gurkmejan kommer att lägga sig i botten så glöm inte skaka flaskan lätt innan du häller upp din shot. 

Jag dricker också ingefäran till måltid för att hjälpa matsmältningen och stötta levern. Ta då ca 25ml ingefärsshot och spä ut med vatten. 

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *